Familj blir intervjuade via telefon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Västerviksfamiljen hade åkt 45 mil för att se VC Barre. Då ställdes konserten på Gävle stadsfest in. Foto: Stefan Larsson/SVT

Familjen åkte 45 mil för att se VC Barre på Gävle stadsfest – då ställdes konserten in

Publicerad

Peter Larsson och barnen Melvin och Liam hade åkt från Västervik till Gävle för att se artisten VC Barre spela på Gävle stadsfest. En 45 mil lång resa på ungefär fem timmar. Då ställdes konserten in.

När familjen kom till konsertområdet vid 21.50, ungefär 10 minuter innan spelningen skulle börja reagerade de på att det var lite folk på plats.

”Ingen information”

Sen fick de höra från andra besökare att arrangören meddelat på sociala medier att konserten var inställd.

– Men vi fick ingen information från arrangören. Nu var vi ganska sena dit så de kanske hade sagt något tidigare. Det vet jag inte, säger Peter Larsson.

Det var framförallt Melvin som hade sett fram emot att se VC Barre.

– Man blev självklart besviken, säger han.

Både arrangören och artisten själv har sagt att det var ett tekniskt problem med ljudet som gjorde att konserten ställdes in.

Ryktesspridning i sociala medier

I sociala medier har det pågått ryktesspridning om att det egentligen var något annat som låg bakom att konserten ställdes in. Bland annat att det ska ha inkommit hot mot artisten. Det dementerar polisen.

– Vi har inget ärende kopplat till den inställda konserten, säger polisens presstalesperson Roland Komaromi.

Västerviksfamiljen säger att de inte upplevde något stök på platsen.

– Det var lugnt, säger Peter Larsson.

SVT Nyheter Gävleborg har under måndagen sökt arrangören för Gävle stadsfest Kenny Andreasson för att ställa fler frågor om orsaken till den inställda konserten, men inte fått något svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.