Det unga paret gör all renovering själva, tillsammans med vänner och familj. Men det handlar inte om blod, svett och tårar. Inte än, i alla fall. Arbetet genomsyras snarare av asgarv och en och annan Tiktok-video.
– Jag tycker att det är väldigt roligt att skapa saker. Jag har en firma där jag gör egna skidor vid sidan om mitt vanliga jobb. Så det är det som driver mig i det här, att bygga någonting själv, säger Elias Fyhr.
Stort intresse för ödehus
Huset som paret har köpt stod obebott i ungefär 10 år innan de köpte det. Stora delar av huset har stått tomt betydligt längre än så.
– Det var ett ruckel, säger Klara Hållén.
De senaste åren har intresset för att rädda just ödehus på landsbygden ökat. Ödehusexperten Robert Danielsson, som jobbar både för privatpersoner, kommuner och regioner med frågan, säger att han har en lista på 28 000 personer som letar efter ödehus.
För Klara och Elias var det ingen ideologisk fråga, att rädda ett förfallet hus. De ville bara ha ett stort hus på landet. Som såg ut som de ville. Och ett stort, fint renoverat hus hade de inte råd med. Så då köpte de ett ruckel för en halv miljon kronor i stället.
På väg mot drömmen
Nu åker de hit, till huset i Storbyn utanför Hudiksvall, varje dag efter jobbet. Och varje helg.
Det blev visserligen ett större renoveringsprojekt än de först tänkt, när de började leta hus.
– Vi är i alla fall på väg mot vår dröm. Andra pratar om sina drömmar. Även om det är långt kvar tills vi är framme så har vi i alla fall börjat. Det driver mig, säger Klara Hållén.
– Vi har en stuga i Vemdalen. Det är mitt ställe där jag lugnar ner mig och kan ta det lugnt. När jag kom hit första gången fick jag samma känsla här på gården. Det var nog därför jag verkligen ville bo här, säger Elias Fyhr.