Två olika bilder på samma kvinna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Julia Orevik berätta i videon om skräckupplevelsen att bli allergisk mot nästan all pollen i Texas. Foto: Privat

Julia från Gävle är allergisk mot delstaten Texas – måste flytta

Uppdaterad
Publicerad

Julia Orevik från Gävle har läkarintyg på att hon inte klarar av att bo i delstaten Texas i USA eftersom hon är allt för allergisk mot nästan all pollen som finns där.

23-åriga Julia Orevik skulle uppfylla sin dröm om att jobba som au pair i USA. Hon började i Florida där hon hamnade hos en familj som hon inte kom överens med. Det här var tidningen Expressen först med att berätta.

Allergisk mot Texas

Hon hittade en ny familj i Houston, Texas, och dit gick flyttlasset.

– Det var en helt fantastisk familj. Vi var två svenska au pairer och vi hade jättekul, berättar Julia.

Men knappt hade hon kommit dit förrän allergin slog till. En allergi som var något utöver det vanliga. Hur det var berättar hon i videon ovan. Under tre månader våndades hon över om hon skulle ge upp drömmen eller försöka hitta en ny familj.

Läkarens intyg där han intygar att Julia Orevik borde flytta till en annan del av USA på grund av hennes allergiska besvär Foto: Privat

Flyttat till Los Angeles

Det blev en ny flytt. Den här gången gick flyttlasset till Los Angeles i Kalifornien.

– Jag lyckades hitta ännu en fantastisk familj. Jag har precis bestämt mig för att förlänga och jag kommer nog inte hem förrän till nästa sommar, säger Julia Orevik.

Hör Julia Orevik berätta om sin allergiska skräckupplevelse i Texas i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.