• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Kvinna avliden efter krock sydväst om Alfta

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern avled på onsdagen efter en trafikolycka mellan en lastbil och personbil strax efter klockan 8 på morgonen. Olyckan inträffade på väg 50 i höjd med Igeltjärn, sydväst om Alfta i Ovanåkers kommun.

Olyckan skedde efter att lastbilen fått sladd och släpet hamnat över vägen, där sedan personbilen körde in i släpet. Föraren blev fastklämd och fördes med ambulanshelikopter till Falu lasarett. Där har hon nu avlidit av sina skador. Lastbilsföraren är oskadd.

– Det var blixthalka på platsen så den troliga olycksorsaken skulle kunna vara halkan. Personbilen hängde på räcket, säger räddningsledare Kalle Wallberg.

Polisen inledde först en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Brottsrubriceringen ändras nu till vållande till annans död. Båda fordonen togs i beslag för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.