Nyheter från dagen: 19 juli

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg fredagen den 19 juli.

Veteranbilar och retroglamour lyste upp gatorna i Hudiksvall

Nostalgifest med veteranbilar och vintagekläder på Hudiksvalls gator, Ladies run som är en del av Glada Hudik Summer Week bjöd på en färgsprakande upplevelse av still och elegans under fredagen.

Tjejer på Ladies run i Hudiksvall

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tredje året i rad ställer det här tjejgänget upp i Ladies Run i Hudiksvall. Evenemanget handlar lika mycket om kläder som om bilar. Kolla in dom i videon. Foto: Madlyn Alabdullah

Globalt it-haveri skapade störningar hos X-trafik

Ett globalt it-problem som drabbat både sjukhus, internationella flygplatser, Microsoft och banker världen över skapar även störningar hos X-trafik.

Gävlebo drev knarkforum på nätet – hovrätten fastställer domen

I början av april i år dömdes en 30-årig gävlebo till sex och ett halvt års fängelse som en av de drivande bakom nätnarkotikamarknaden Flugsvamp 3.0. Huvudmannen bakom härvan fick nära tolv års fängelse. Hovrätten slår fast domen.

Silutter på tre män

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flugsvamp 3.0 var en narkotikamarknad på nätet, som var aktiv fram till november 2021. I december 2023 åtalades tre män för att ha drivit drogmarknaden. Få en sammanfattning av fallet – på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.