Nyheter från dagen: 2 september

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg måndagen 2 september.

En stor kal fläck i bakhuvudet – helt tomt på hår. På bara några månader var allt hår på 12-åriga Meja Zetterbergs huvud borta.

Flicka som sitter i en korgstol i ett uterum

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
12-åriga Meja Zetterberg drabbades av sjukdomen alopecia och tappade allt sitt hår. I ett reportage av Lilla Aktuellt berättar hon om hur det känns. Foto: SVT

Det finns gott om studentlägenheter i Gävle. Så gott så att Gavlegårdarna gör om många till vanliga lägenheter och särskilda boenden. Men i en bostadsrapport inför läsåret kom trots det kritik – studentlägenheterna är för dyra att hyra.

Studenter Gävle Högskola

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Studenten Tilde betalar 6000 kronor i hyra: ”För dyr för vad vi får” • Kritik mot studenternas bostäder i Gävle trots att det är gott om dem. Foto: Stefan Larsson/SVT

En pojke i övre tonåren häktades på söndagen för inblandning i dödsskjutningen på Drottninggatan i Gävle i slutet av juli.

En pojke i övre tonåren har häktats misstänkt för inblandning i mordet på Drottninggatan i Gävle i juli. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.