Nyheter från dagen: 28 augusti

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg onsdagen 28 augusti.

Hudiksvallsbon om nya statyn: ”Den är vidrig”

En ny staty ska besmycka nya stadsdelen Kattvikskajen i Hudiksvall, vilket HT var först att berätta. Den går under arbetsnamnet ”Hudiksvallstjejen” och kommer att bli över fyra meter hög. Men åsikterna bland folk på stan går isär.

Splitbild mellan tre tjejer och Hudiksvalls nya staty.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad människor på stan tycker om den i klippet ovan. Foto: Madlyn Alabdullah/ SVT

Syriska Ahmad och ukrainska Alina hittade kärleken: ”Ingenting begränsar oss”

Långt från sina respektive hemländer har Ahmad från Syrien och Alina från Ukraina startat ett nytt liv tillsammans i Hudiksvall. Paret träffades först i Egypten när båda var på semester. Trots många skillnader lyckas de hitta kärlek och styrka i varandra.

Alina och Ahmad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ahmad och Alina är inte som vilket par som helst i Hudiksvall. Trots helt olika bakgrunder och språkutmaningar, blickar de mot en bättre framtid tillsammans. Hör de berätta mer i klippet. Foto: Madlyn Alabdullah

30-åring begärs häktad för knivattacken i Sandviken

En man i 30-årsåldern kommer att begäras häktad för knivdådet i Sandviken i måndags kväll. En annan man som tidigare misstänks för inblandning har släppts.

En av de två män som greps i samband med knivskärningen i Sandviken i måndags har släppts och anses inte vara delaktig i händelsen Foto: Jan Peter Eriksson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.