• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bor i Värnamo kommun, Jönköpings län. Det brinner kraftigt i en återvinningsfabrik med stora mängder plast med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Nyheter från dagen: 4 juli

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg torsdagen den 4 juli.

När EM i armbrytning nyligen avgjordes i Polen lyckades 15-årige Edwin Lindberg med bedriften att få med sig dubbla guld hem till Årsunda. Han vann både med vänster och höger arm i sin klass. Nu siktar han mot nya utmaningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter dubbla EM-guld bland 15-åringar tränar Edwin Lindberg från Årsunda för att även hävda sig gentemot äldre konkurrenter. Foto: Jan-Peter Eriksson / SVT

MISSA INTE: Mästarens tips: Så blir du en bättre armbrytare

UD bekräftar: Tre svenska män dömda till döden i Irak

UD bekräftar att tre svenska medborgare har dömts till döden för mordet på den tidigare gängledaren ”Benzema” i Irak. En av dem är 19-årige Hudikbon.

– UD kommer att kalla upp Iraks chargé d’affaires efter dödsdomarna, säger utrikesminister Tobias Billström (M).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kommer agera på olika sätt” – Hör utrikesminister Tobias Billström (M) som fördömer dödsstraffen mot tre svenska medborgare. Foto: Andreas Hult

Efter ett fruktbråk i Gävle ska ett omtvistat äppelträd få nytt liv – i Jukkasjärvi. Det blir det nordligaste äppelträdet i Sverige, och planteringen är en del i ett konstprojekt. Men går det att odla äpplen 20 mil om Polcirken? Det frågar sig konstnären, som säger att det delvis är ett experiment.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här planteras ett äppelträd långt norr om Polcirkeln – i klippet får de veta mer om det konstnärliga experimentet. Foto: Hans Sternlund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.