Överklagan kring ambulansplanering avvisas

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare ambulanschefen Peter Berghs överklagan angående ambulansens sommarplanering, kommer inte att tas upp i kammarrätten.

– Beslutet om att avvisa överklagan var väntat eftersom ambulansens sommarplanering eller annan verksamhetsplanering inte är överklagningsbart, säger Mona Dalmats, chefsjurist Region Gävleborg i ett pressmeddelande på måndagen.

Det handlar om den omdiskuterade sommarbemanningen inom ambulansverksamheten i länet. SVT Nyheter Gävleborg har tidigare berättat om Peter Bergh, tidigare chef för ambulansverksamheten i Gävleborg, och hans kritik mot den nuvarande ledningen.

Jourtid inom ambulansen

Kammarrätten avvisar överklagan

I ett försök att stoppa bemanningen i sommar överklagade han planeringen till kammarrätten. Kammarrätten har hanterat ärendet skyndsamt och meddelar nu att Berghs överklagan avvisas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jourtid inom ambulansen

Mer i ämnet