en polisman i vänstra bilden, tre poliser och en sökhund vid ett avspärrat område i högra bilden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tror absolut att man ska kunna vistas ute på gator och torg i Gävle oaktat vilken tid på dygnet”, säger Andreas Hansemon. Foto: Magnus Esser Bengtsson/Rikard Berglin/SVT

Polischefen efter mordet: Förstår invånarnas oro

Uppdaterad
Publicerad

Skjutningen inträffade mitt i Gävle – efter krogtäta Drottninggatan. En man dog och två skadades. Nu manar Andreas Hansemon på polisen till lugn.

– Jag förstår oron, säger han.

En hel del personer blev vittnen till dödsskjutningen i centrala Gävle under söndagsmorgonen. Flera personer som SVT Nyheter Gävleborg har pratat med vaknade av smällarna – och Kerstin tror sig ha sett gärningsmannen springa från platsen.

”Man ska kunna vistas ute”

Lokalpolisområdeschefen Andreas Hansemon säger till SVT att han förstår oron bland invånarna.

Dödsskjutningen i centrala Gävle

– Jag tror absolut att man ska kunna vistas ute på gator och torg i Gävle oaktat vilken tid på dygnet, säger han.

Polisen uppger i ett pressmeddelande att deras brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete intensifierats efter dödsskjutningen.

– När grova våldsbrott sker i en så här publik miljö kan det skapa otrygghet. Nu kommer vi arbeta med större närvaro i området för att arbeta trygghetsskapande, säger Hansemon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i centrala Gävle

Mer i ämnet