Man med solglasögon kör bil, liten gul bil.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är min lilla pärla” – Hör rallyåkaren Joakim Söderqvist från Årsunda om sitt ombygge av en Saab V4. Foto: Stefan Larsson/SVT

Rallyåkaren Joakim kapade sin Saab – se den gula snackisen

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Söderqvist och hans avkapade och ombyggda gula Saab har tagit plats i lokaltidningarna i Sandviken och på Saabmässan i Trollhättan. Efter flera års arbete syns den nu tre meter korta bilen ute på vägarna.

Det var en gång en Saab V4, som var blå, över fyra meter lång och med plast för fyra personer. I dag är det inte längre en Saab utan en V4 Jocke XXS, som blivit gul, bara tre meter kort och med plats för två personer.

– Vi gjorde så många ändringar att den inte längre får heta Saab, säger Joakim Söderqvist och fortsätter:

– Det brukar vara sambon som oftast åker med.

”Hela livet kretsar kring motorsport”

Bakom bygget ligger Joakim Söderqvist, en SM-vinnare i rally från Årsunda utanför Sandviken. Joakim är en del av en familj med stort motorintresse. Både hans pappa och mamma körde rally och han har vunnit rally-SM med sin lillebror.

– Hela livet kretsar kring motorsport, säger han.

Joakim beskriver sig själv som ett Saab-freak. Förutom sin ombyggda V4 har han ytterligare två hemma.

– V4 ligger varmt om hjärtat.

För fyra år sedan började ombyggnationen. Han hade bestämt sig för att kapa taket och göra bilen till en cabriolet. Men han ville något annat, något mer. Och ingen hade gjort den kort, berättar han.

Joakim Söderqvist säger att hans ombyggda bil inte passar för rally, men väldigt väl för att åka till Strandbaden i Årsunda och äta en glass.

Följ med dit och se bilen i videoklippet högst upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.