Man som klappar häst i en hage

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter den svåra olyckan på Rättvikstravet är Peter Eriksson tillbaka på hästgården i Freluga. Foto: Jan-Peter Eriksson / SVT

Så är livet för Peter Eriksson efter olyckan på Rättvikstravet

Publicerad

I början av juli skadades travtränaren och kusken Peter Eriksson svårt i en olycka på Rättvikstravet. Nu återhämtar han sig hemma på gården i Freluga utanför Bollnäs.

– Jag hade ingen aning om var jag var eller vad som hänt, berättar Peter Eriksson när vi träffar honom och sambon Malin Lundmark på hemmaplan.

Vaknade på Akademiska sjukhuset

Efter att ha opererats och legat nedsövd i två veckor vaknade han upp på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Fortfarande har han inget minne av det som hände när olyckan var framme på Rättvikstravet men via andras berättelser har han skaffat sig en bild av det som hände.

Förlorat synen

Efter det som hände har Peter Eriksson förlorat synen men även om det naturligtvis är jobbigt låter han inte bitter:

– Det var en olycka. Det kan hända. Jag är ju frisk, jag kunde ha varit ett jävla paket.

Visste inte om hans kulle överleva

För sambon Malin Lundmark, som också var på plats vid olyckan har det varit mycket att hantera.

– Från början visste man inte vilka skador det var och om han skulle överleva. Det var naturligtvis tufft.

Tacksam för stöd

Med 24 hästar hemma på gården finns det förstås en hel att göra och även om Peter Eriksson skulle vilja hjälpa till mer fungerar verksamheten med stöd av familj och personal. Och Peter är tacksam över allt stöd han fått från travsverige.

– Det är fantastiskt rörande med alla som hör av sig. Jag har varit på flera travbanor och folk som jag knappt pratat med förut kommer fram. Det har startats fonder och allting till min fördel. Det är helt magiskt.

I klippet träffar vi Peter Eriksson och pratar om hur han ser på det som hände och hur han har det i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.