Mats Danielsson står i en vid botten av höstig skidbacke i Los och pekar mot upp mot toppen. Bakgrunden består av träd med höstfärger, och en röd liftbyggnad syns i fjärran. Det ser ut som en sval dag med klart väder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mats Danielsson är glad över beskedet om miljonstödet från Arvsfonden. Hör honom berätta om hur skidbacken i Los kommer se ut om några år. Foto: Alberto Lozano/SVT

Skidbacksdrömmar i Los går i uppfyllelse – efter miljonstöd

Publicerad

Nu står det klart att skidbacken i Los kommer att rustas upp. Idrottsförening har fått ett bidrag på flera miljoner från Arvsfonden – ett besked som har tagits emot med glädje.

– Vi kommer kunna få fler som åker skidor här, det är en stor glädje för Los, säger Mats Danielsson, ordförande på Loos IF.

Projektet ska finansieras med 4,7 miljoner från Arvsfonden och 1,2 miljoner från Ljusdals kommun. Den nya backen bedöms vara redo för vintersäsongen 2027-2028.

Hör Mats Danielsson i klippet om hur skidbacken i Los kommer att se ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.