Ljusdal klara för elitettan i fotboll Foto: SVT/ Jan-Peter Eriksson

Ljusdals damer klara för spel i Elitettan

Uppdaterad
Publicerad

Vid trettontiden startade den avgörande matchen i kvalspelet till Elitettan. Ett kvalspel där Ljusdal till slut sammanlagt slog ut Notviken med 5-0, efter ett mål av Amanda Hagelberg och två mål av Sanna Signeul i dagens match.

TV: Upplev Ljusdalsdamernas segerglädje på SVT-play

Ljusdal tog greppet om det här dubbla kvalmötet när man vann bortamatchen förra helgen, med 2-0. När sedan Amanda Hagelberg nickade in 1-0 i dagens match, strax före paus så anade nog de flesta i storpubliken att det här skulle gå vägen för Ljusdalsdamerna.

Två mål av Sanna Signeul i andra halvleken gjorde att saken var klar. Ljusdal spelar i landets näst högsta serie nästa säsong.

Det är den avgörande kvalmatchen som avgjorde vilket av lagen som tar steget upp i damernas näst högsta serie, Elitettan.

BL-arena räknade in ett publikrekord vid dagens match, med 1290 betalande åskådare. Det var lång kö för att komma in till arenan då intresset för matchen var stort. Ljusdal har en bortaseger med 2-0 med sig inför den här matchen.

Ljusdalsfans på dagen kvalmatch mellan Ljustal och Notviken Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.