Två till sjukhus när bil voltade – föraren saknas

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fördes på fredagskvällen till sjukhus sedan bilen de färdades i voltat av vägen på Södra Gävlevägen utanför Hedesunda.

– Men föraren av bilen saknas, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Det var strax före klockan 20 på fredagskvällen som polisen larmades om att en bil hamnat på taket i diket vid en väg strax söder om Hedesunda.

De två passagerarna i bilen, en man och en kvinna i 25-årsåldern, klagade på smärtor och har förts till sjukhus med ambulans. Hur allvarliga deras skador är är ännu oklart.

Föraren saknas

Den person polisen tror körde bilen saknas dock fortfarande.

– Det är oklart varför han har avvikit, men man kan ju vara chockad eller rädd för att man ska bli misstänkt för brott, säger Magnus Jansson Klarin.

– Framförallt vill vi ju se att ingen ligger skadad.

Anmälan om brott har gjorts

Polisen har förutom passagerarna även pratat med vittnen på platsen, och försöker nu bland annat med hjälp av hundpatrull hitta föraren.

– En person ska ha setts springa från platsen, säger Magnus Jansson Klarin.

Initialt var ingen misstänkt för något brott i samband med olyckan. Men detta ändrades senare. I nuläget misstänks föraren för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.