Under natten till lördagen brann en villa i Hagaström i Gävle ner till grunden. Foto: Andreas Björklund

Villa i Hagaström brann till grunden

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen och lördagsnatten brann en villa ner till grunden i Hagaström i Gävle. Enligt räddningstjänsten var den redan övertänd när de anlände till platsen.

Larmet till räddningstjänsten kom strax innan klockan nio på fredagskvällen. Men när räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd och man beslutade att byggnaden skulle få brinna ner till grunden kontrollerat.

– Just nu håller vi på att avsluta släckningsarbetet så att vi kan lämna över till polisen som kommer göra en teknisk undersökning, säger Håkan Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten i Gästrikland.

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart men enligt Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisregion Mitt, finns det ingen misstanke om brott.

– En anmälan är upprättad för att vi ska kunna spärra av och göra en undersökning. Men det är mer för att kunna klargöra brandorsak, Magnus Jansson Klarin.

Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.