På lördagen arrangerades Halmstads första pridefestival. Foto: Micael Eriksson/Halmstad Pride

2000 deltog i prideparaden

Uppdaterad
Publicerad

– Det är helt fantastiskt att så många var med första året, säger Linda Bjerman, ordförande i Halmstad Pride.

Vädret visade inte upp sin bästa sida på lördagen när det allra första Halmstad Pride arrangerades. Men lagom till paraden sprack det upp och runt 2000 personer deltog i paraden och utöver det var det många som besökte Picassoparken under dagen

– Det blev fantastiskt bra. Det blev precis som vid hade tänkt oss med att det var många som var ute för Halmstadgillet och som passade på att stanna till hos oss, säger Linda Bjerman som är ordförande i Halmstad Pride.

Ser redan framåt nästa år

Hon beskriver dagen som helt fantastisk och säger att hon bara fått positiv feedback.

– Det är många som säger att det här verkligen behövs. Inte minst äldre anhöriga anhöriga vars barn har fått kämpa hela livet som blir så glada av att deras barn får ta plats.

Även om det har varit mycket arbete bakom festivalen så ser hon redan fram emot nästa år.

–Vi har storslagna planer. Nu har vi presenterat oss och det blev lyckat. Nästa år vet folk vad det handlar om och då blir det nog lättare att nå ännu fler, säger Linda Bjerman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.