En man från Falkenbergstrakten dog av sina skador efter en allvarlig olycka mellan en bil och en lastbil i Kvibille på fredagen. Foto: Christian Nilsson/Blåljus Falkenberg

En man död efter krock med lastbil i Kvibille

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern har avlidit efter att ha krockat med en lastbil under fredagen, det bekräftar polisen till SVT vid lunchtid på lördagen.

Det var vid 11-tiden på fredagen räddningstjänst fick in ett larm om en allvarlig olycka där en personbil och en lastbil krockat på länsväg 601 i Kvibille, utanför Halmstad.  

Båda förarna fördes till sjukhus med ambulans, där mannen i personbilen, som är hemmahörande i Falkenbergs kommun, nu har avlidit av sina skador, bekräftar polisen till SVT under lördagen. 

Lastbilschauffören vårdas fortsatt med lindriga skador.  

Misstanke om grov vårdslöshet i trafik  

Enligt polisen har fordonen krockat av okänd anledning och polisen kommer fortsätta utreda händelsen under kommande vecka. Fordonen är i beslag för teknisk undersökning. En anmälan om grov vårdslöshet i trafik upprättas.  

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.