• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Protestskyltar på Genevadsskolan. Foto: SVT

Förvaltningsrätten: Skolnedläggningar i Laholm strider inte mot barnkonventionen

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att lägga ner Ahla- och Genevadskolan strider inte mot barnkonventionen, enligt förvaltningsrätten i Göteborg. De har valt att avslå en serie överklaganden som lämnades in i samband med beslutet att lägga ner skolorna.

När beslutet kring skolnedläggningen av Ahla- och Genevadskolan fattades i våras väckte det flera protester. Något SVT Halland rapporterat om tidigare.

Till förvaltningsrätten i Göteborg lämnades flera skrivelser där de klagande anser att beslutet strider mot barnkonventionen och att en folkomröstning inte gjordes innan beslutet togs i kraft.

Men domstolen menar dock att kommunen inte behövde vänta på en folkomröstning och att beslutet inte strider mot barnkonventionen.

I klippet hör du kommunstyrelsens ordförande berätta varför skolan läggs ner.

Peter Berndtsson gruppledare (SD) och Ove Bengtsson (C) kommunstyrelsens ordförande i Laholm

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skolnedläggningen i Laholm klubbad. Enligt SDs Peter Berndtsson finns det andra sätt att spara och vad händer om det blir en folkomröstning? I klippet svarar Ove Bengtsson (C). Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.