Enligt Falkenbergspolitikern Georga Ferris (KD) har tång sedan i somras använts i vissa kommunala rabatter. Nu hoppas hon på att privatpersoner ska göra detsamma.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Falkenbergspolitikern Georga Ferris (KD) har tång sedan i somras använts i vissa kommunala rabatter. Nu hoppas hon på att privatpersoner ska göra detsamma. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Kommunens uppmaning: Hämta tång till trädgården från Skrea strand

Publicerad

Falkenbergs kommun uppmanar nu sina invånare att hämta av den tång som spolats upp på Skrea strand för att använda som gödningsmedel. Det är kostnadseffektivt, ekologiskt och finns i överflöd, menar Georgia Ferris (KD), ordförande i Teknik- och fritidsnämnden.

– Skrea strand ägs av kommunen, så därmed finns det inga tångtäkter att tänka på. Det är bara att ta för sig, säger Georgia Ferris (KD).

Tidigare år har tången på Skrea strand nyttjats av ett par lantbrukare som kommunen har avtal med.

Vill underlätta för hämtning med släp

– Det finns så mycket över så det räcker till betydligt fler personer, förklarar Georgia Ferris (KD) för SVT.

Nu undersöker kommunen möjligheten att underlätta för bilar med släp att kunna parkera vid stranden för att lassa på tång.

I klippet berättar Georgia Ferris (KD) mer om uppmaningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.