Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnan menar att det inte är hon som ger injektionerna. Foto: arkivbild/SVT

Kvinna förbjuds att ge botox och fillers på klinik i Halland

Uppdaterad
Publicerad

En ägare till en skönhetsklinik i Halland utför botox och fillers utan behörighet. Det menar IVO som nu har utfärdat ett förbud för verksamheten att utföra injektionerna. Men enligt kvinnan är det inte hon som utför behandlingarna.

Ett anonymt tips kom in till Inspektionen för vård och omsorg om att en kvinna i Halland ger estetiska injektioner trots att hon saknar rätt legitimation.

Kvinnan själv säger att hon ansvarar för hur behandlingarna ska se ut, men att injektionerna utförs av läkare som hon har haft samarbete med.

– Det är han som utför allting.

IVO menar dock att det är kvinnan som själv utför injektionerna och att kontakten med läkarna inte är tillräcklig. Hon förbjuds nu från att utföra injektionerna i fortsättningen.

I klippet nedan svarar Inspektionen för vård och omsorg på varför kvinnan inte får utföra injektionerna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är ju stora risker för patienterna”, hör Göran Olsson, enhetschef på Ivo, om varför myndigheten förbjudit kliniken att utföra injektionsbehandlingar. Foto: Skärmavbild

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.