• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Foto: Sveriges Radio & Izabelle Nordfjell/TT

Mansfri festival ett hett diskussionsämne

Uppdaterad
Publicerad

Komikern Emma Knyckares plan på att starta en mansfri festival har bidragit till livliga diskussioner. Inte minst i sociala medier.

Som en reaktion på de sexuella övergrepp som kvinnor har utsatts för på olika festivaler bestämde Emma Knyckare sig för att att anordna en mansfri festival. Och nu finns en projektgrupp som arbetar med att ta fram planer för arrangemanget.

Under tisdagen berättade representanter för Falkenbergs kommun att de visat intresse för festivalen. Den artikel som SVT Nyheter Halland då skrev har fått många kommentarer i sociala medier.

Mansfri festival

LÄS MER: Falkenberg intresserad av mansfri festival

Åsikterna går isär

På SVT Nyheters Facebooksida lyder några kommentarer:

”Om någon man har problem med detta så är de mer kränkta över sina egna intressen än av kvinnors trygghet. Vad är det med folk egentligen? Gör en egen mansfestival då! Eller vänta, är inte ganska många festivaler redan mansdominerade?”

”Tycker ni det är en lösning?!!! Snacka om diskriminering! Så då ska inte jag och min man kunna gå på en konsert eller festival tillsammans? Lösning, vilket skämt!”

”Vad är det för mening med det, tramsigt anser jag, tjejerna ska få vara ifred från tafsande killar, sätt upp fler kameror då på festivaler och fler vakter.”

Falkenbergare reagerar

Även i Facebookgruppen Falkenberg Ris o ros har ämnet diskuterats.

”Kan inte för mitt liv förstå att en tjejfestival skulle vara ett problem? Måste vara hur gött som helst att slippa drängfulla karlar som tror de är Guds gåva till alla kvinnor. Kör hårt tjejer!”, skriver en person.

”De får gärna ha en tjejfestival men borde inte grabbarna få en egen också då?”, skriver en annan.

Vissa gruppmedlemmar diskuterar även hurvida festivalen är diskriminerande eller ej.

LÄS MER: Mansfri festival kan bryta mot diskrimineringslagen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mansfri festival

Mer i ämnet