Nedan ser du hur stor andel svenskt kött som serveras i de halländska kommunerna och om torkan har inneburit några förändringar i vad som serveras i verksamheterna.
Kungsbacka: 92,7 procent svenskt kött i verksamheterna. Torkan har inte påverkat politiska beslut, väljer inte att servera mer nötkött. Tittar nu på införa mål för smartare miljöarbete.
Varberg: 98 procent svenskt kött. Ersätter två hönsfärsrätter, en kycklingrätt och en vegetarisk rätt med nötkött under fyraveckorsperioder. Pågår på detta sätt under hela hösten.
Falkenberg: Har 96 procent svenskt kött. Har inga helvegetariska dagar varje vecka. Har inte fått i uppdrag att servera mer nötkött. Ska tas upp i servicenämnden framöver.
Hylte: Köper bara in svenskt kött. Har några dagar i månaden som är vegetariska och ämnar behålla dessa. Följer sin kostpolicy att öka upp det gröna istället för att köpa mer nötkött.
Halmstad: Har 83 procent svenskt kött. Kommer inte göra annan åtgärd än att fortsätta handla merparten svenskt kött.
Laholm: Har 99,72 procent svenskt kött. Väljer att servera nötkött på de vegetariska dagarna under hösten för att hjälpa till att minska slaktköerna.
Region Halland: Använder svenskt kött till 99 procent.