Skogssällskapet ber halläningarna att skicka in bilder på träd som sticker ut från mängden. Foto: Skogssällskapet

Skogssällskapet efterlyser bilder på Hallands knasiga träd

Uppdaterad
Publicerad

Träd som kramas, ser ut som figurer eller till och med vuxit ihop. Sådana träd vill nu Skogssällskapet se halläningarnas bilder på.

Under pandemin har folk börjat röra sig allt mer i skog och mark och därför passar stiftelsen Skogssällskapet nu på att efterlysa bilder på träd som antagit märkliga former.

– Ofta finns de i kustnära områden som Halland där vinden hjälpt till och i gammal hagmark kan tappade hästskor eller taggtråd inverka på trädets tillväxt, säger kommunikationsansvarig Ulrika Lagerlöf på Skogssällskapet.

Blir utflyktsmål

Sådana träd lämnas ofta kvar genom åren eftersom de inte har något virkesvärde. Men de kan ofta bli landmärken och populära utflyktsmål.

Nu efterlyser Skogssällskapet bilder på knasiga träd och ber hallänningarna lägga ut dem på sociala medier med hashtaggen #knasigaträd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.