Medlemmen Kerstin Almquist bär en grå tröja och står i den gamla solverandan på Varbergs kusthotell. Rummet har mörka väggar och eleganta möbler, inklusive dagbäddar och kuddar. Det finns växter och dekorativa detaljer som bidrar till en avslappnad atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är ett kulturarv som går i graven” säger Kerstin Asplund som är stamkund på Kusthotellets spa och träningsavdelning. I klippet berättar hon mer om beskedet. Foto: Aina Olsson/SVT

Stora förändringar på Varbergs kusthotell – stammisen: ”Känns helt katastrofalt”

Publicerad

I veckan kom beskedet: de nya ägarna till Varbergs kusthotell planerar att ta bort nuvarande spa med behandlingar, och säger upp 44 medarbetare från årsskiftet. Förändringarna har tagits emot med oro och besvikelse från bland annat kunder.

Efter årsskiftet tar den nya vd:n Daniel Carlsson, som också driver Ästad vingård utanför Tvååker, över regin för hotellet. Han planerar att göra flera stora förändringar. Överlämningen av verksamheten sker på premissen att de nya ägarna ska satsa 75 miljoner kronor på förändringsarbete de tre första åren.

– Vi ser fram emot att förädla kurortstraditionen, säger den kommande vd:n Daniel Carlsson, som tänker satsa stort på en ny spaavdelning.

44 personer uppsagda

I samband med nedstängningen av kurortskliniken, träningslokalerna och spaet i sin nuvarande form sägs 44 medarbetare upp från årsskiftet.

– Jag förstår att många är upprörda och ledsna över det, och jag känner med dem, men vi såg ingen annan utväg om vi ska kunna skapa en konkurrenskraftig spaverksamhet, säger Daniel Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.