Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här kommer det inte se ut när SVT Nyheter Hallands reporter Daniel Strömbäck inleder årets sommarturné i Falkenberg – räkna med att han är på språng. Foto: SVT

SVT Nyheter Halland åker på sommarturné – tipsa oss

Uppdaterad
Publicerad

Var med och påverka vad vi bevakar i just din hemkommun. Finns det en oupptäckt turistdestination? Eller en verksamhet som borde granskas? Högt som lågt – skriv till oss i chatten nedan!

Vi börjar i Falkenberg måndag 1 juli.

Du kan också skicka ett mejl till halland@svt.se eller höra av dig till oss via sociala medier. Glöm inte att lämna dina kontaktuppgifter.

Vad vill du att vi bevakar i din kommun?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Halland får fler naturreservat – trots mindre budget

Friluftsintresserade i Halland kan skatta sig lyckliga – antalet naturreservat i länet ökar. Det äldsta reservatet heter Smörkullen. Har du varit där? Se mer i klippet!

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Vild golf ska rädda Falkenbergs pollinatörer

På Falkenbergs GK:s bana samsas golfare med död ved, våtmark och rödlistade arter. Som en del i ett projekt har man styrt om skötseln på delar av området för att gynna biologisk mångfald – en win-win situation, enligt klubben.

Vi är halvvägs in i Falkenbergsveckan! Vad får vi inte missa hos dig? Vad händer denna småkyliga vecka?

Efter stölden – Pettsons tårta återfunnen

Ett tips från allmänheten ledde till att kommunen kunde återfå Pettsons pannkakstårta som blev stulen i helgen från planteringen utanför Stadshuset i Falkenberg. Förövaren hade dumpat den på Rörbecksplatsen strax bredvid.

– På glasskioskens tak, så vi skojade att det blev en glasstårta. En medarbetare fiskade ner den och den var i ganska gott skick, säger Janna Skyllberg, enhetschef park och kust.

En reservtårta är dock redan på plats på Pettsons bord.

– Med fler långa skruvar, säger Janna Skyllberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

SVT:s reporter Daniel Strömbäck besöker under onsdagen Falkenbergs Golfklubb, hör varför i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Bordet står tomt efter att Pettsons pannkakstårta har försvunnit från en plantering i Falkenberg. Men det är inte första året kommunens utställningar saboteras – och nu finns en teori om de upprepade stölderna.

LANBIT Group • Vi har blivit informerade om att Kungsbacka kommun inte längre tänker genomföra evenemang i egen regi tillsammans med ideella krafter, utan kommer att välja att köpa in externa evenemang istället. Vi har svårt att förstå vad detta beslut baseras på, eftersom det sannolikt kommer bli betydligt dyrare för kommunens skattebetalare.

Intressant! Har du tips på något evenemang som drabbas och uteblir?

Maggie • Det vore intressant att se hur man tänker på Hallandstrafiken när det gäller att fixa bussförbindelse till Mellby center (Maxi), efter att man lagt ner stoppstället för ett halvår sen!?
Ska vi vänta flera år på att strandföreningarna diskuterat färdigt m kommunen, eller kan Hallandstrafiken åtminstone tänka sig att återuppta busshållplatsen vid Ulanders väg, därifrån kan man gå till Maxi!

Ingela Gustavsson • Flera badvikar i Kungsbacka kommun, har under vår/sommar, haft otjänligt badvatten. Oftare kontroller behövs och information till allmänheten.

Hej Ingela! Tack för tipset. Känner igen det från tidigare somrar också, helt klart värt att titta närmare på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter Hallands sommarturné

Mer i ämnet