Hashem Hamod lyssnar intensivt på det ljud som kommer från kiosken på torget.
– Det låter konstigt, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hashem Hamod lyssnar intensivt på det ljud som kommer från kiosken på torget. – Det låter konstigt, säger han Foto: SVT

Vad är det som låter i Falkenbergs centrum?

Uppdaterad
Publicerad

Hela sommaren har ljud strömmat ut från taket på kiosken vid Stortorget i Falkenberg. – Folk undrar om vi har problem med ventilationen, säger Linda Hellström, som jobbar inne i kiosken. Men så är det inte.

Ljudet som kommer från ventilationstrummorna på taket är en del av konstprojektet (X)sites som pågått under sommaren och fortsätter fram till oktober.

Slå på ljudet i klippet. Lyssna själv och se hur folk på stan reagerar på ljudinstallationen Emergence som är skapad av konstnären Allessandro Perini.

Ett av flera verk

Totalt är det 14 tillfälliga offentliga konstverk som ingår i konstprojektet och de finns att se och höra längs Kattegattleden i Halland och nordvästra Skåne samt längs Sjuhäradsleden i Västra Götaland.

Se projektledaren Robert Hais och kommunens konstintendent Alexandra Serra berätta om ljudkonstverket här.

Projektet bekostas bland annat av offentliga medel från Region Halland samt kommunerna Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad.

Hallands Nyheter har tidigare rapporterat om reaktionerna på ljudkonstverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.