Ett barn blev påkört vid Pålsjö i Helsingborg på onsdagen och fick föras till sjukhus. Foto: Fritz Frederik Schibli

Pojke påkörd i Helsingborg – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn har blivit påkört vid Pålsjö i Helsingborg och har förts till sjukhus. Enligt Region Skåne är det en pojke som fått allvarliga skador.

Trafikolyckan inträffade vid 10.30 på onsdagsförmiddagen då en bilist kört på en person vid Pålsjö. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Det ska vara ett barn som blivit påkörd av en bil. Barnet ska vara vaket och talbart men har förts till sjukhus, säger Erik Nilsson, vakthavande befäl räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Enligt Region Skåne är det en pojke mellan 6-10 år som nu vårdas på Helsingborgs lasarett för allvarliga skador.

Vittnet: ”Såg spår i asfalten på sju meter”

Vittnet Mona Widell var på platsen när olyckan inträffade.

– Det är en pappa med två söner som är ute och cyklar och pappan kastar sig av cykeln och skriker ”backa” till bilisten, säger hon.

Mona Widell var bakom bilen som körde på barnet och såg inte själva olyckan, men förstod att något allvarligt hänt och ringde 112.

– Jag såg spår i asfalten på ungefär sju meter som cykeln blivit släpad under bilen, säger hon.

Polis håller förhör med inblandade

Enligt henne backade bilisten och man lyckades få fram pojken.

– Han var vid liv men ansiktet var helt svullet och han hade skrapsår överallt, säger Mona Widell.

Polisen har varit på sjukhuset och förhört de inblandade. En anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada har gjorts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.