Insats vid brand i Helsingborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det började brinna i en lägenhet på Planteringen i Helsingborg på torsdagen. Två personer misstänks för mordbrand. Foto: SVT

Brand i lägenhet på Miatorp i Helsingborg –två misstänkta för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen började det brinna i en lägenhet i stadsdelen Miatorp. När räddningstjänsten kom till platsen brann det med öppna lågor. Två personer är gripna misstänkta för mordbrand.

– Räddningstjänsten är på plats och bekräftar att det brinner med öppna lågor på tredjevåningen i ett flerfamiljshus. Tre ambulanser är på plats, säger Agnes Brant vid SOS alarm.

Tre stationer från räddningstjänsten larmades till branden.

– Det var en kraftig brand från början men vi fick snabbt kontroll på lägenhetsbranden, säger Lars Rund, räddningstjänsten nordvästra Skåne.

Branden ska nu vara släckt och räddningstjänsten har kontrollerat så det inte finns risk för glödbränder som kan sprida sig till andra lägenheter.

Två misstänks för mordbrand

En man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern har gripits misstänkta för mordbrand, enligt polisen.

– Lägenheten är avspärrad och vi väntar på att kriminaltekniker ska komma dit och göra en teknisk undersökning, säger Fredrik Bratt, vid polisens ledningscentral.

Ingen person ska ha förts till sjukhus, enligt räddningstjänsten.

Artikeln uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.