Ängelholm-Helsingborgs hemsida ligger sedan 18-tiden på onsdagen nere. Resenärerna kan inte få information om flygtider, men planen lyfter och landar som de ska. Foto: Natalie Medic

Misstänkt cyberattack mot flygplatsen i Ängelholm – hemsidan låg nere

Uppdaterad
Publicerad

Ängelholm-Helsingborgs flygplats hemsida låg på onsdagskvällen nere i några timmar i vad som tros vara en cyberattack. Gruppen Anonymous Sudan säger sig ha utfört attacken som en protest mot koranbränningen utanför Turkiets ambassad. Flera svenska flygplatser och flygbolag är drabbade.

– Det innebär tyvärr att resenärerna inte kan få någon information om trafiken, sa flygplatschefen Ulf Svensson till SVT Nyheter. 

Flygplatsens IT-tekniker kopplades in för att utreda vad som hänt.  

”Ingen säkerhetsrisk”

– Resenärerna får ingen information men alla plan lyfter och landar som de ska. Det finns ingen säkerhetsrisk som jag ser det, sa Ulf Svensson. 

Ängelholm-Helsingborgs flygplats finns med på den lista med ett tiotal flygplatser och flygföretag, som Anonymous Sudan publicerat i sociala medier. Andra drabbade flygplatser är till exempel Småland, Norrköping, Karlstad och Skövde. 

Vill inte kommentera

– Jag hoppas att våra tekniker kan snabbt kan lösa det här, så att resenärerna åter får information. sa Ulf Svensson. 

Vad tycker du om att ni tycks användas i ett politiskt spel? 

– Det har jag i nuläget inga kommentarer till, säger Ulf Svensson, flygplatschef i Ängelholm.

Strax efter klockan 20 på onsdagskvällen var sajten uppe igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.