Det är strax efter lunch och tre sällskap sitter och äter vid borden inne på restaurangen.
– Minst en armlängs avstånd ska det vara här emellan. Det gäller både ute och inne, säger Caroline Nordström, livsmedelsinspektör, miljöförvaltningen Helsingborg. Hon visar med armarna och konstaterar att det ser bra ut.
Över 60 anmälningar
Hittills har miljöförvaltningen fått in 64 anmälningar av allmänheten som handlar om trängsel eller brist på information.
I dag är Caroline Nordström ute för att kontrollera en av de verksamheterna.
Förutom avstånden mellan borden, kollar hon bland annat på hur kassakön organiserats och vilken information kunderna har att tillgå.
Många gånger, som vid det här tillfället, är besöken oanmälda.
– Mestadels är det positiva reaktioner när man kommer. Ägarna vill gärna prata och få råd om hur de ska gå till väga. Ofta har de själva många bra idéer och lösningar, säger Caroline Nordström.