Caroline Nordström har gjort många trängselkontroller de senaste veckorna. Trots att de ofta är oanmälda får hon mycket positiva reaktioner. – Många blir glada när vi kommer och vill prata och råd, säger hon. Foto: Frida Bergkvist

Här kontrollerar miljöförvaltningen trängseln i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Varje vecka får miljöförvaltningen in flera anmälningar om trängsel på restauranger och caféer i Helsingborg. Hittills är antalet verksamheter uppe i 64 stycken. SVT fick följa med på en trängselkontroll i Helsingborg.

Det är strax efter lunch och tre sällskap sitter och äter vid borden inne på restaurangen.

– Minst en armlängs avstånd ska det vara här emellan. Det gäller både ute och inne, säger Caroline Nordström, livsmedelsinspektör, miljöförvaltningen Helsingborg. Hon visar med armarna och konstaterar att det ser bra ut.

Över 60 anmälningar

Hittills har miljöförvaltningen fått in 64 anmälningar av allmänheten som handlar om trängsel eller brist på information.

I dag är Caroline Nordström ute för att kontrollera en av de verksamheterna.

Förutom avstånden mellan borden, kollar hon bland annat på hur kassakön organiserats och vilken information kunderna har att tillgå.

Många gånger, som vid det här tillfället, är besöken oanmälda.

– Mestadels är det positiva reaktioner när man kommer. Ägarna vill gärna prata och få råd om hur de ska gå till väga. Ofta har de själva många bra idéer och lösningar, säger Caroline Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.