Håkan Nordström håller en svart låda framför en tegelvägg, med en hand skriven lapp synlig till höger. Lappen inleder med ”Hej” och innehåller meddelande relaterat till en tidigare händelse, med tydlig handstil.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Först blev Håkan arg när hans brevlåda sprängdes, men det vändes till glädje när pojkarna bad om ursäkt och köpte en ännu bättre brevlåda. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Pojkar sprängde Håkans brevlåda – bad om ursäkt och köpte en ny

Uppdaterad
Publicerad

Först blev Håkan arg för att någon hade förstört hans brevlåda. Men det blev en solskenshistoria när de två gärningspojkarna ångrade sig och reparerade sin skada, som Helsingborgs Dagblad först berättade.

När Håkan Nordström i Bjuv fick sin brevlåda sprängd skrev han ett inlägg på Facebook. Dagen efter stod en påse utanför hans dörr med en brevlåda i och ett brev där gärningspersonerna bad om ursäkt.

”Hej. Det var vi som sprängde eran brevlåda så vi ber om ursäkt. Så här får ni en ny brevlåda.”

Det var två pojkar i 12-13-årsåldern som släppte en fyrverkeripjäs i brevlådan så den förstördes. De kom också hem till Håkan för att be om ursäkt personligen.

– Den ene killen sa att han inte har sovit på hela natten och varit uppe och kräkts, säger Håkan Nordström.

Hör honom berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.