Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skärtorsdagens påskmarknad i Vemdalen avslutades med den traditionella snöskottartävlingen. 50 bollar låg gömda i snön och vinnaren fick 10 000 kronor, men det var inte lätt att skotta i år. Foto: Maria Broberg/SVT

Årets snöskottartävling i Vemdalen har gått av stapeln

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 90-talet har Vemdalen by avslutat skärtorsdagen med en snöskottartävling. Den traditionsenliga tävlingen fick avsluta byns påskmarknad.

I en stor snöhög samlades runt 250 deltagare för att skotta fram 50 bollar i Vemdalen by. En biljett byttes mot en spade och varje boll som grävdes fram gav ett lottnummer,  men för de som inte orkade gräva fanns några så kallade latmaskbiljetter att köpa.

En glad segrare

Många fina priser delades ut efter tävlingen, men storvinsten på 10 000 kronor gick till den unge segraren och Vemdalsbon Albin Lennartzon. Han hittade endast en boll, men den räckte långt.

– Jag är jätteglad, säger Albin Lennartzon. 

Se byborna och turister gräva sig fram i snöhögarna i klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.