Tillväxtverket anser inte att Östersunds FK har rätt till stöd för korttidsarbete. Foto: Per Danielsson /TT

Avslag om stöd för korttidsarbete för Östersunds FK

Uppdaterad
Publicerad

Tillväxtverket anser inte att Östersunds FK elitfotboll AB har rätt till stöd för korttidsarbete för delar av pandemiåren 2020 och 2021. Huvudanledningen anges vara att ansökan kommit in för sent och att tillväxtverket ifrågasätter att de ”ekonomiska svårigheterna”, som Tillväxtverket kallar det, inte varit självförvållade.

De stöd som bolaget har ansökt om för korttidsarbete under delar av pandemiåren 2020 och 2021 har fått avslag hos Tillväxtverket, enligt ett beslut från myndigheten.

Bolaget lämnade in ansökningar om stöd för flera olika perioder, varav en nekades för att den kom till Tillväxtverket för sent. Utöver den ifrågasätter myndigheten att ÖFK:s ekonomiska svårigheter skulle komma som en följd av pandemmin. Istället hänvisar Tillväxtverket bland annat till att ÖFK från sin årsredovisning från 2019 visade på negativt eget kapital redan då arbetade neddragningar.

Efter sin utredning har Tillväxtverket kommit fram till att de ekonomiska svårigheterna kommer av ”interna faktorer” och inte är orsakade av esterna faktorer så som följder av coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.