Delad bild. Till vänster brandbilar på rad vi en brand. Till höger en skallig man med gråsprängt skägg framför en brandbil.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Henrik Jönsson, olycksutredare på räddningstjänsten Jämtland, om utredningen han ska göra kring kring branden på Woolpowers fabrik. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Brandorsaken på Woolpower i Torvalla ska utredas

Publicerad

Branden i taket på Woolpowers nya fabrik i Torvalla den 17 juli ska utredas. Räddningstjänsten har beslutat om så kallad fördjupad brandorsaksutredning. Solcellernas roll i branden blir extra intressant.

Branden utbröt på på taket på Woolpowers fabrik sent på eftermiddagen den 17 juli. Den blev svårsläckt för räddningstjänsten eftersom det fanns solceller på taket, solceller som producerade el.

Polisen beslutade tidigt att inte göra någon brandorsaksutredning eftersom inget brott misstänks. För räddningstjänsten är det viktigt med en utredning.

Brand i Woolpower

– Vi ska undersöka om solcellerna kan ha orsakat branden, säger Henrik Jönsson, olycksutredare på räddningstjänsten Jämtland till SVT Nyheter Jämtland.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är angelägna om att räddningstjänsten gör en utredning, då kunskapen om solceller och bränder är dålig.

I klippet: Hör Henrik Jönsson svara på tre frågor om utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Woolpower

Mer i ämnet