• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

En person står framför en tågstation med järnvägsspår och en bro i bakgrunden. Det är en molnig himmel och landskapet är grönt med några träd i fjärran. Personen bär en ljusgrön jacka över en svart tröja. Linnéa Granqvist har en namninsamling om att bevara nattåg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På sensommaren startade Linnéa Granqvist en namninsamling i syfte att bevara nattågen mellan Stockholm och Duved. Den väckte stort engagemang och snart ska hon träffa infrastrukturministern för att diskutera saken. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Efter framgångsrika namninsamlingen för nattågen till Jämtland – Linnéa ska träffa ministern

Uppdaterad
Publicerad

Den 30 september ska Linnéa Granqvist representera de runt 75 000 personer som skrivit under på att nattågen mellan Göteborg och norra Sverige, däribland Duved och Åre, ska bevaras. Då ska hon träffa infrastrukturminister Andreas Carlson (KD). Vi ringde upp henne på hennes tågluff i Europa.

Först blev Linnéa Granqvist erbjuden ett digitalt videomöte med infrastrukturministern för att framföra sina åsikter om att avskaffa nattågen mellan Göteborg och Duved. Men hon nöjde sig inte med det, så efter en serie mejl och telefonsamtal ska hon träffa ministern Andreas Carlson (KD) på infrastrukturdepartementet i Stockholm.

– Utifrån att jag nu representerar över 74 000 röster ville jag få ett fysiskt möte med honom för jag tycker inte att det är rättvist med ett digitalt möte när vi är så många som skrivit under, säger Linnéa Granqvist som startade namninsamlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattågen

Mer i ämnet