Kommunstyrelseordförande Niklas Daoson (S)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Daoson (S) kommunstyrelseordförande i Östersund vill ha svar av infrastrukturministern om nattågstrafiken. Foto: Eva Danielsson\SVT

Länets politiker slåss för nattågen – kräver möte med infrastrukturministern

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalråd och regionråd i länet går ihop och kräver möte med infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) om nattågstrafiken till och från länet.

– Jag hoppas att han hör det vrål som kommer från norra Sverige, säger Niklas Daoson (S), kommunstyrelseordförande i Östersund.

SJ meddelade för en dryg vecka sedan att nattågssträckan mellan Göteborg och Duved/Umeå läggs ner. Senare kom även besked om att nattågssträckan mellan Stockholm och Duved är hotad.

Många upprörda över beslutet

Över 60 000 personer har hittills skrivit på namninsamlingen för att rädda nattågen mellan Göteborg och norra Sverige. Nu går länets samtliga kommunstyrelseordföranden och ordförande för regionala utvecklingsnämnden också samman för att diskutera nattågstrafiken med infrastrukturministern.

Nattågen

Resenärer ställer sig bakom politikernas kamp

Tågresenären Kerstin Lund från Göteborg vill kunna ta nattåget hela vägen till Jämtland och tycker det är bra att politikerna gör en kraftsamling för nattågen norrut.

– Det är väl det man ska ha politiker till, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattågen

Mer i ämnet