Sproti och Gudmundur Einarsson (till höger) i farten, här på en bild från förra året. Foto: SVT

Ingen medalj i pass-race för Gudmundur och Sproti

Uppdaterad
Publicerad

Det supermeriterade ekipaget Gudmundur ”Gummi” Einarsson och hästen Sproti missade pallplatsen i 250 meter pass i årets islandshäst-VM.

Islandshäst-VM fortsätter i Oirschot i Nederländerna. Torsdag kväll tog Gudmundur ”Gummi” Einarsson och Sproti silver i grenen stilpass. Under fredag och lördag har det jämtländska ekipaget från Valne också tävlat i grenen 250 meter pass, där inte stilen bedöms utan det är tiden som avgör.

De har ett delat världsrekord på tiden 21.49 sekunder, men i år fick de nöja sig med en bästatid på 21,88 och femteplats i VM. Segraren Markus Albrecht Schoch med hästen Kóngur hade tiden 21,46 sekunder.

Sproti och Gudmundur

På söndagen var det jämtländska ekipaget också anmälda till grenen flygande pass, men valde att inte starta.

Efter detta VM kommer Sproti, som är i 20-årsåldern, trappa ner karriären och inte delta i fler internationella mästerskap, men någon mindre tävling kan vi fortfarande få se honom i berättar Gudmundur Einarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sproti och Gudmundur

Mer i ämnet