Foto: Eva Danielsson, SVT

Nya uppgifter: Fanns även en bostad i ladugården som brann

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen brann en ladugård ner till grunden i Namn, utanför Östersund. I ladugården fanns även en bostad. Enligt uppgift till SVT ska tre personer ha befunnit sig där när det började brinna.

Det var vid 20:40-tiden på lördagskvällen som larmet om branden kom. Enligt uppgifter då fanns hästar i ladugården som hann räddas ut.

Under måndagen framkom uppgifter om att det även fanns människor i byggnaden. Enligt räddningstjänsten fanns det en bostad i ladugården och där ska tre personer ha varit.

– Ingen skadades. De hade tagit sig ut själva och platsen var utrymd när vi kom till platsen, säger Kristina Henriksson vid räddningstjänsten.

Hela byggnaden brann ner till grunden. Räddningstjänsten var kvar på plats till söndagen då de lämnade platsen.

På måndagen var polisens tekniker på plats. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad men det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.