I länet röstade 86 196 personer i valet. Det är ett valdeltagande på 87,06 procent, alltså aningen lägre än valdeltagandet i hela landet, som var 87,18 procent.
Om de röstande i Jämtland och Härjedalen – riksdagsvalkretsen Jämtlands län – hade bestämt hur det skulle se ut i hela Sverige, så hade två partier fått lämna riksdagen. Varken Liberalerna eller Miljöpartiet hade klarat riksdagspärren på fyra procent. I länet fick Liberalerna 2,86 procent av rösterna och Miljöpartiet 3,58.
Rödgröna blocket hade blivit större
När alla svenska röster till riksdagsvalet hade räknats stod det klart att de två blocken blev rekordjämna i valet till riksdagen. Alliansen fick 40,26 procent av rösterna och det rödgröna blocket 40,67 vilket gav V+S +MP ett ynka mandat mer i riksdagen än vad Alliansen fick. Inget av blocken fick egen majoritet.
Hade jämtar och härjedalingar styrt Sverige så hade inte heller något av blocken fått egen majoritet, men skillnaden mellan blocken hade varit större. Det rödgröna blocket S+V (MP hade ju inte kommit in i riksdagen) fick 42,02 procent av rösterna i länet. Alliansblocket (med L borträknade, då de inte klarat fyraprocentsspärren) hade 34,53 procent av rösterna.
Centerpartiet hade varit störst i Alliansen
Men om Jämtlands län hade varit Sverige, hade Centerpartiet varit Alliansens största parti. Här fick de 15,36 procent av rösterna, nästan dubbelt så högt som det väljarstöd partiet fick i hela landet (8,61 procent). Moderaterna fick 14,34 procent av riksdagsrösterna i länet.
Sverigedemokraterna hade varit näst största parti
Sverigedemokraterna fick 15,56 procent av riksdagsrösterna i länet. Det är något lägre än stödet i hela riket – men utifrån röstandet i Jämtlands län hade Sverigedemokraterna ändå blivit det näst största partiet i riksdagen. Enda partiet som hade varit större än Sverigedemokraterna är Socialdemokraterna.