Regionråd Jonas Andersson (S) framför regionhuset. Han har en blå skjorta, grå kavaj och glasögon på sig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionrådet Jonas Andersson (S) svarar att det är många intresseorganisationer som delar på budgeten för den typen av stöd som RFSL önskar mer av. Foto: Alma A Feldtman/SVT

Regionen svarar RFSL: ”Pengarna finns inte”

Publicerad

RFSL Jämtland Härjedalen önskar större samarbete med regionen för mer långsiktiga projekt. Regionen svarar att de önskar att bidra mer, men att pengarna i dagsläget inte räcker.

– Utifrån regionens ekonomi så finns det ju jättemånga både behjärtansvärda och praktiskt bra insatser vi skulle vilja stötta men pengarna finns inte, säger regionråd Jonas Andersson (S).

Jonas Andersson (S) säger till SVT att han vet att frågorna RFSL arbetar med är viktiga ur flera vinklar och att regionen vill vara en del av det, men poängterar också att de gått med överskott.

– Tittar man historiskt, som vi gör också när vi fördelar bidragen, så har ju RFSL i länet gått med ett överskott, trots att det har varit ganska låga nivåer, säger han.

Svårt att få till större budget

Enligt Jonas Andersson är det budgeten som står i vägen och att det är många intresseorganisationer som delar på pengarna. Han har också svårt att se att den budgeten blir större.

– På helheten är det svårt och det är ju utifrån regionens läge, men sen görs det alltid justeringar mellan de olika organisationerna som får stöd av regionen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.