RFSL Jämtland Härjedalens ordförande Hedda Björkman Sjöberg framför prideflaggan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
RFSL Jämtland Härjedalen är beroende av bidrag för att driva sin verksamhet. Hör vilka utmaningar som finns och vad RFSL vill jobba för. Foto: Alma A Feldtman/SVT

RFSL vill se större samarbete med regionen: ”Det vore en win win”

Uppdaterad
Publicerad

RFSL Jämtland Härjedalen har utmaningar med att bedriva långsiktiga projekt. De ser en lösning i ett större samarbete med regionen.

– Vi ser att det vore en win win, säger Hedda Björkman Sjöberg.

Till hösten har de anställt en aktivitetskoordinator fram till 31 december med hjälp av projektpengar. Personen ska arbeta i syfte att motverka ofrivillig ensamhet bland framför allt yngre och äldre HBTQI-personer, men RFSL vet inte hur det kommer se ut när pengarna för projektet är slut.

– Vår farhåga är att när de projektpengarna tar slut i december så kommer inte vi kunna förvalta de mötesplatser som den personen byggt upp, säger Hedda Björkman Sjöberg.

Önskar större samarbete med regionen

De hade gärna sett ett större bidrag från regionen än vad de får idag. I dag ligger det på 12 500 kronor per år. I jämförelse med vad andra lokala RFSL-föreningar är det lågt. Till exempel får RFSL Västernorrland 300 000 kronor, Dalarna 130 000 kronor och Västmanland 55 000 kronor.

RFSL menar att deras arbete och möjlighet att bedriva längre projekt är något som gynnar regionen och att brist på projekt som sträcker sig längre tid bidrar till ohälsa.

– Jag tror det bidrar till otrygghet för vår målgrupp. Jag tror det bidrar till ofrivillig ensamhet och psykisk ohälsa, säger Hedda Björkman Sjöberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.