Polis, räddningstjänsten och arrangör av skidskytte

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tittar på hur säkerheten är uppbyggd tillsammans med arrangören och räddningstjänsten”. Hör Rickard Östman, polis i Östersund, i klippet ovan. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Så ska säkerheten garanteras på världscupen i skidskytte i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Efter det försämrade säkerhetsläget i landet har mer fokus riktats på hur olika arrangemang ska göras säkra. Polisen menar att besökare på helgens skidskyttetävlingar i Östersund ska agera i stort sett som vanligt – men vara mer uppmärksamma på sånt som sticker ut från det normala.

I helgen kommer Östersund återigen att stå som värd för världscupen i skidskytte. Och det är mycket jobb som ligger bakom arrangemanget. En punkt som man jobbar mycket med är säkerheten:

– Det handlar om allt ifrån staket, ackrediteringar, säkerhetsvakter och så vidare till avspärrningar av olika slag, säger Martin Ohlsson, projektledare för världscuptävlingarna i Östersund.

Se i videon hur arrangören och polisen arbetar för att göra tävlingarna trygga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.