Man som hittades utanför förskola i Mörsil är avliden

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på torsdagsmorgonen hittades en skadad man i 50-årsåldern utanför en förskola i Mörsil, Åre kommun. Polisen har meddelat under eftermiddagen att mannen är avliden.

Vid halv sjutiden på torsdagsmorgonen hittade förskolepersonal mannen utomhus, medvetslös i en trappa vid förskolan. Mannen fördes till sjukhus för vård.

– Vi vet inte om mannen har utsatts för ett brott eller skadat sig själv, säger Bengt Lövros, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Jämtland.

Platsen där mannen hittades spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

Polisen ber om allmänhetens hjälp

Klockan 14.40 meddelade polisen att mannen har avlidit, och anhöriga är underrättade.

Polisen ska fortsatt utreda ärendet. Bland annat ska en rättsmedicinsk undersökning genomföras, men man efterfrågar också allmänhetens tips och iakttagelser i området från natten.

Uppdatering 2 februari:

Den avlidne mannen ska föras till rättsmedicinska i Umeå för undersökning av kroppen.

– Undersökningen ska ske i veckan, och sedan får man ta vidare beslut om utredningen ska läggas ner eller fortsätta, säger jourhavande förundersökningsledare Bengt Lövros.

Polisen har rubricerat händelsen som dråp, då det råder osäkerhet kring vad som faktiskt hänt den avlidne mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.