Fastighetsmäklare Frida Trostemo kliver ut genom de pampiga dörrarna till den gamla veterinärvillan i Ragunda,

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera originaldetaljer från 1890-talet är kvar i den tidigare veterinärvillan i Ragunda. Det är en av orsakerna till det stora intresset för huset, tror mäklare Frida Trostemo. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Stort intresse för den gamla veterinärvillan i Ragunda

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att köpa och renovera gamla hus verkar vara stort fortfarande. Det märktes när den gamla pampiga veterinärvillan i Ragunda lades ut till försäljning.

Fastighetsmarknaden i Jämtlands län har gått på sparlåga under några år, med svalt intresse och få anmälda till visningarna. Men när den gamla veterinärvillan i Ragunda lades ut, för under en halv miljon, blev det snabbt en av de mest besökta bostadsannonserna i länet.

– Det blev något av en klickraket med intresserade från hela Sverige men också från utlandet, säger fastighetsmäklaren Frida Trostemo.

Fritidshus i första steg

SVT har tidigare berättat om Ragunda kommuns projekt att få fler att flytta till kommunen genom att identifiera hus som står mer eller mindre tomma. Om den gamla veterinärvillan blir permanentboende igen är oklart.

– De flesta som visat intresse har mest pratat om att använda det som fritidsboende men man vet aldrig, det kan ju innebära att någon också tar steget och flyttar hit, säger Frida Trostemo.

Erik Åström och Emma Nordenström står i salen i den gamla veterinärvillan i Ragunda. I famnen håller Emma sonen Alrik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Erik och Emma med sonen Alrik bor redan i ett gammalt timmerhus utanför Östersund men vill gärna skaffa något mer hus att pyssla med i Emmas hemtrakter, Ragunda. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.