Utställning om Hammarstrands brokiga historia

Publicerad

En spännande utställning har fått plats i en gammal vagnsbod vid hembygdsgården i Pålgård. Se bilder från invigningen under Midsommardagen.

”I bygden” är en utställning om händelser som påverkat Hammarstrandsbygden och de som levt i området tidigare till närapå nutid.

Vildhussen

Historien om Vilhussen, som av misstag tömde Ragundasjön och skapade Hammarforsen är ett exempel på en del av innehållet i utställningen.

– Vildhussen påverkade oss i allra högsta grad i den här bygden så det känns bra att få berätta den historien här hos oss också, säger ordföranden i hembygdsföreningen Per Bervall.

Festplatsnostalgi

Per Bergvalls egen far har också bidragit med en stor del av materialet till den del som handlar om festplatsen Trätojordsbacken. Han hade sparat ett antal affischer med 60- 0ch 70-talets stora artistbokningar. Dessa finns nu att beskåda.

Geopark Indalsälven

En del av utställningen handlar också om Geopark Indalsälven som nyligen har utsetts till Svensk nationell geopark av SGU, Sveriges geologiska undersökning.

Utställningen är öppen hela sommaren under hembygdsgårdens öppettider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.