VA tekniker jobbar för att laga vattenläcka

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har haft grävmaskin på plats och lagat vattenläckorna eftersom”– hör VA-teknikern Roger Sjöquist i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

VA-tekniker har jobbat febrilt hela helgen för att laga vattenläckor i Häggenås

Uppdaterad
Publicerad

Flera vattenläckor upptäcktes i Häggenås i fredags. VA-tekniker från Östersunds kommun har jobbat febrilt under helgen för att hitta och laga läckorna.

– Vi har först letat vart vattenläckorna är, och sedan har vi lagat läckorna efter att vi hittat dem, säger Roger Sjöquist, VA-tekniker.

Hela byn med cirka 300 personer var drabbade av vattenläckorna. Under eftermiddagen meddelade Östersunds kommun att alla hushåll med kommunalt vatten återigen ska ha vatten i sina kranar. Men uppmanar byborna att fortsätta koka vattnet.

På måndagen ska prover tas på vattnet på flera platser i byn. Kokningsrådet kommer att hålla i sig fram till onsdag, kanske längre beroende på vad resultatet av vattenproverna visar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.