Dottern Naomi Sara Rhomberg och hennes mamma Birgitta Rhomberg står i receptionen till Storulvåns fjällstation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För Naomi Sara Rhomberg och hennes mamma Birgitta Rhomberg väntar några dagars vandring i Jämtlandstriangeln. De kommer sova på STF:s anläggningar. Foto: Simon Melin/SVT

Vandraren om begränsningen i Jämtlandsfjällen: ”Man tar ifrån en möjlighet”

Publicerad

Högt besökstryck i Jämtlandstriangeln ledde till störningar för rennäringen. I år har Svenska Turistföreningen dragit ner på både öppettider och bäddar. Men vad tycker besökarna?

Antalet bokade gästnätter på Svenska Turistföreningens anläggningar i Jämtlandstriangeln har minskat med 8000 jämfört med förra året. Det är resultatet sedan STF gjort flera förändringar på deras anläggningar.

SVT Nyheter Jämtland besökte fjällstationen Storulvån för att höra vad några vandrare tyckte.

Striden om fjällen

– Som ung går man och tältar men när man blir äldre så vill man ha lite mer komfort och inte bära på allt. Man tar ifrån sängar för den generationen, säger Naomi Sara Rhomberg som ska vandra Jämtlandstriangeln tillsammans med sin mamma.

I videon nedan får du höra hur Svenska turistföreningen ser på resultatet.

Splitbild. Till vänster tre vandrare i regnkläder vid Storulvåns fjällstation. Till vänster: Maria Persson från Svenska turistföreningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter årets förändringar har antalet besökare till STF:s anläggningar minskat med en femtedel. Hör Maria Persson från STF berätta mer i klippet ovan. Foto: Simon Melin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om fjällen

Mer i ämnet