Kammarrätten i Jönköping huserar nu vid Munksjöns strand. I början av 2025 får lokalerna på Slottsgatan nya hyresgäster. Foto: MARGARETA GUSTAFSSON / TT

De flyttar in i domstolens gamla lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det blir Jönköpings kommun som tar över Kammarrättens gamla lokaler. In flyttar socialkontor från olika stadsdelar som nu ska samlokaliseras.

Kammarrättens lokaler på Slottsgatan i centrala Jönköping har stått tomma sedan rätten flyttade med Göta Hovrätt till den nybyggda domstolsbyggnaden vid Munksjöns strand.

Nu meddelar Jönköpings kommun att de tar över lokalerna och efter årsskiftet så kommer socialkontorets fem försörjningsstödskontor som idag finns i olika stadsdelar att samsas under ett tak. Det handlar om cirka 100 personer som nu får sin arbetsplats i centrala Jönköping.

– Vårt mål är att skapa en enhetlig och likvärdig service för medborgarna oavsett vilken enhet de besöker, samtidigt som vi får bättre och säkrare lokaler att möta medborgare i, säger Helena Stenow, individ- och familjeomsorgschef i Jönköpings kommun.

Här finns försörjningsstödskontoren idag.

Råslätt,
Öxnehaga,
Väster,
Kålgården
Kasernhuset vid Asecs

I område försörjningsstöd ingår följande verksamheter: ekonomiskt biståndsenheterna, integrationsboendeenheten, ukrainaenheten, tolk- och översättarservice, budget- och skuldrådgivningen samt enheten för felaktiga utbetalningar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.